Heta ämnen stänga

Lyckad hemmapremiär för Vårat Gäng

Vårat Gäng fick en lyckad start på säsongen 2022/23. Laget besegrade HV71 med 3-0 inför ett fullsatt Coop Norrbotten Arena.

Det blev en jämn första period där varken Luleå Hockey eller HV71 lyckades riktigt ta tag i matchen. Halvvägs in i den första perioden satte dock Oscar Engsund in tung tackling, en klassisk bröstvärmare, på en motståndare vilket höjde temperaturen i arenan ytterligare ett snäpp och Vårat Gäng avslutade den första perioden bättre än gästerna.

Från och med den andra perioden så tog sedan Luleå Hockey över spelet mer och mer vilket också till slut gav utdelning på måltavlan. Radek Muzik kom i ett flygande anfall och avslutade själv, via målvakten, till 1-0 efter 12:37 och blev med det premiärskytt säsongen 2022/23. Fyra minuter senare, i ett av flera powerplay, kom så 2-0. Konstantin Komarek dundrade iväg ett slagskott som missade målet men pucken studsade i kortplanket och dök upp vid andra stolpen, rakt i famnen på Linus Fröberg som skickade in trissan i öppet mål. Vårat Gäng till andra pausvilan i tvåmålsledning och ett skottövertag på 26-7.

I den tredje perioden hade sedan hemmalaget total kontroll på händelserna och spelade av matchen på ett fint sätt. Efter elva minuter slet sig Isac Brännström loss i en spelvändning där han drev in på högerkanten för att avsluta på egen hand med ett välplacerat skott i bortre krysset. 3-0 vilket också blev slutresultat i vad som totalt sett var en riktigt fin premiärinsats av Vårat Gäng. Allt som allt släppte hemmalaget in 13 skott mot eget mål och sköt 33.

Och även om det kanske inte var den tuffaste matchen för Joel Lassinantti så höll den Luleåfostrade burväktaren nollan för fyrtionde gången i karriären. Med det blir han blott den tredje målvakten, efter Stefan Liv och Fredrik Norrena, att nå milstolpen 40 nollor i SHL samt SM-slutspel.