Heta ämnen stänga

IFK Göteborg P17-mästare 2023

IFK Göteborg P17mästare 2023

IFK Göteborg är svenska mästare i P17-klassen 2023. Detta efter att Djurgårdens IF besegrats med 2-1 i finalen. Natanael Lundén blev stor guldhjälte med det avgörande målet i 88:e minuten. I och med SM-guldet har IFK Göteborg nu även säkrat spel i nästa års upplaga av UEFA Youth League.

Bilden: IFK Göteborg lyfter bucklan mot skyn på Stockholms Stadion.

Under söndagen avgjordes P17-SM med en helt avgörande final mellan Djurgårdens IF som besegrade Mjällby AIF i sin semifinal och IFK Göteborg som slog ut BP i sin semifinal.

Finalen spelades på Stockholms Stadion och det var Djurgårdens IF som fick en kanonstart på matchen när Noah Östber skickade in 1-0 för hemmalaget.

Endast tio minuter senare var det kvitterat få Leon Dusi sköt in kvitteringen från straffpunkten till 1-1 i 23:e minuten. Ytterligare knappt tio minuter senare åkte Djurgården på nästa släng när de fick en spelare utvisad.

I halvtid var det alltjämt likaläge 1-1, ett resultat som stod sig länge. Det var först i 88:e minuten som IFK Göteborg kunde avgöra genom Natanael Lundén som blev stor matchhjälte när han sköt in 2-1 i öppet mål.

IFK Göteborg är därmed svenska mästare i P17-klassen 2023 och säkrade samtidigt en plats i nästa års upplaga av UEFA Youth League som kan beskrivas som Champions League för juniorer.