Drömläge för Häcken i Champions League-kvalet • Se målen här

Drömläge för Häcken i Champions Leaguekvalet  Se målen här
GÖTEBORG/STOCKHOLM. Häcken fick en bekväm start i kvalet till Champions League. Nu har Hisingslaget ett bra resultat med

GÖTEBORG/STOCKHOLM. Häcken fick en bekväm start i kvalet till Champions League.

Nu har Hisingslaget ett bra resultat med sig inför returen mot The New Saints.

– Vi gör en okej prestation, säger Samuel Gustafson.

Följ ämnen och skribenter

Häcken-publiken applåderade sitt hemmalag efter att man fått en bra start i kvalet till Champions League.

Walesiska The New Saints hängde inte med de regerande svenska mästarna – som nu har med sig 3–1 inför returmötet i den första kvalomgången.

Målrikt

Ibrahim Sadiq gav hemmalaget ledningen efter sju minuter. Fem minuter senare avslutade Mikkel Rygaard ett fint anfall när han placerade in 2–0.

När Even Hovland nickade bollen i mål, ett mål som godkändes efter VAR-koll, betydde det 3–1.

Skyttekungen borta

I den andra halvleken fick nyförvärvet Amor Layouni, 30, göra debut – han gjorde dock inga större avtryck i matchen.

– Det saknades det lilla sista, annars hade vi gjort fler mål. Men vi är disciplinerade och gör rätt saker, säger Samuel Gustafson i Sportbladets sändning.

– Gör vi en bra prestation i Wales så ska det räcka.

Självsäker inför returen

– Vi har goda möjligheter att göra mål på det här laget på bortaplan. En annan matchbild kan ge chanser. Men de skapade en chans och gjorde mål. Vi måste vara fokuserade och koncentrerade, säger Häcken-tränaren Per-Mathias Högmo på presskonferensen efter matchen.

Skyttekungen Benie Traoré missade kvällens match. Enligt Sportbladets uppgifter är anfallaren nära en övergång till Premier League och Sheffield United.

Enligt Häcken saknades han av personliga skäl.

– Benie Traore är inte med i dag i Champions League-kvalet för att han landade sent i går kväll. Han var på begravning av en närstående för några dagar sedan hemma i Elfenbenskusten, sa klubbchefen Marcus Jodin innan matchen.

check Sportbladet sänder även returmötet mellan Häcken och The New Saints. Den matchen spelas 18 juli med start 20.00 och du ser den här.

FAKTAHär är alla matcher Sportbladet sänder i sommar

Onsdag 12 juli, 19.00: Champions League-kval: Häcken-New Saints

Torsdag 13 juli, 19.00: Nürnberg-Arsenal

Tisdag 18 juli, 20.00: Champions League-kval New Saints-Häcken

Onsdag 19 juli: Chelsea-Wrexham (tid ej fastställd)

Lördag 22 jili, 04.30: Barcelona-Juventus

Söndag 23 juli: Real Madrid-Milan (tid ej fastställd)

Tisdag 25 juli: 20.45: Bolton-Everton

Torsdag 27 juli:

03-00 Real Madrid-Manchester United

05.00: Barcelona-Arsenal

19.00: Europa Conference League-kval, Djurgården-Luzern

20.00: Europa Conference League-kval, Twente-Hammarby

Europa Conference League-kval, Kalmar FF-Pyunik/Narva Trans (tid ej fastställd)

Europa Conference League-kval, 20.45: Luzern-Hammarby

Europa Conference League-kval: Pyunik/Narva Trans-Kalmar FF(tid ej fastställd)

*Det tillkommer länkar på de matcher som i nuläget saknar avsparkstid.

Det här gäller om Häcken åker ut i de olika kvalomgångarna

CL-kvalomgång 1: Flyttas över till andra kvalomgången i Europa Conference League – måste vinna tre dubbelmöten för att nå gruppspel i den turneringen.

CL-kvalomgång 2: Flyttas över till Europa League-kval. Vid förlust i EL-kvalet blir det playoff till ECL. Vid seger i EL-kvalomgången väntar playoff till EL-gruppspel. Vid förlust i det skedet är Häcken klart för ECL-gruppspel – vid seger för EL-gruppspel.

CL-kvalomgång 3: Playoff till EL-gruppspel. Förlust där och ECL-gruppspel är säkrat – vid seger klart för EL-gruppspel.

CL-playoff: Klart för EL-gruppspel.