Heta ämnen stänga

Sverige förlorade semifinalen mot Frankrike

Stjärnan Jim Gottfridsson saknades efter att ha skadat sig i kvartsfinalen. Då förlorade Sveriges handbollsherrar semifinalen i hemma-VM mot Frankrike med 31-26. – Det är tomhet. Man har kämpat för det här länge, att stå i final inför den sven

Sverige fick inte grepp om Frankrike i den första halvleken, samtidigt som det blågula anfallsspelet haltade. Det gjorde att man gick till vila med ett fyra mål stort underläge, 16-12.

– Just nu är det inte mycket som talar för en vändning, sade SVT Sports expert Magnus Grahn då.

Så blev det också.

Sverige närmade sig ett par gånger och var i ett skede bara två mål bakom, men fransmännen blev aldrig stressade och Sverige fick varken försvaret eller anfallet att fungera perfekt.

Jonathan Carlsbogård fick rött kort med några minuter kvar att spela på grund av för bryskt försvarsspel.

Matchen slutade 31-26 och nu väntar bronsmatch för svenskarna. Där möter man Spanien, medan Frankrike ställs mot Danmark i finalen.