Heta ämnen stänga

EM-kross efter drömträff – hyllades av Janne i SVT

EMkross efter drömträff  hyllades av Janne i SVT
Rumänien besegrade Ukraina med 3–0. En drömträff inledde den rumänska målfesten. – Det är fantastiskt bra gjort, säger Janne Andersson i SVT:s sändning.

Rumänien vann stort mot Ukraina

Publicerad 2024-06-17 16.52

share-arrowDela

unsaveSpara

Rumänien besegrade Ukraina med 3–0.

En drömträff inledde den rumänska målfesten.

– Det är fantastiskt bra gjort, säger Janne Andersson i SVT:s sändning.

Det var ingen dålig träff Nicolae Stanciu fick på efter en halvtimme.

Ukraina spelade lite väl nätt med bollen i eget straffområde och Mykola Matvijenkos bakåtpassning satte målvakten Andrej Lunin i en svår sits varpå han skickade bollen till rumänska fötter.

Nicolae Stanciu fick bollen serverad utanför straffområdet och tackade genom att få på en praktträff varpå den borrade sig in i bortre krysset.

Jannes ris och ros

Sveriges tidigare förbundskapten Janne Andersson, som är gästexpert i SVT, var inte helt nöjd med Lunin och Co.

– Målvakten hamnar i en onödig press men det är inte tillräckligt bra av honom, säger Andersson i sändningen.

Mer imponerad var han av Stancius bedrift.

– Det är fantastiskt bra gjort, ett jättefint mål.

expand-left

helskärm
Nicolae Stanciu.
Nicolae Stanciu. Foto: Shaun Botterill / Getty Images

Ukraina hade under stora delar ett rejält bollinnehav men effektiviteten fanns inte där.

Till skillnad från Rumänien.

Två snabba fullträffar

Tidigt i andra halvlek kontrade Rumänien in 2–0 efter att Andrej Lunin återigen var olycklig. Razvan Marin fick på ett hårt och lågt distansskott och målvakten kastade sig åt rätt håll – men bollen smet under hans händer.

Fyra minuter senare kom nästa fullträff när Denis Dragus dribblade sig in i straffområdet och satte lagets tredje mål.

Rumänien vann med 3–0. Det är landets största seger i ett stort herrmästerskap i fotboll, enligt Uefa.

– Det här är den lyckligaste dagen sedan mina döttrar föddes. Det jag upplevde i dag går inte att överträffa. Jag och mina lagkamrater vill tacka alla supportrar. Det jag kände under nationalsången var obeskrivligt, vi spelade för alla rumäner, säger Stanciu till Sport.ro.