Heta ämnen stänga

TV: Benzema räddade Real Madrid: "Dyker upp när han behövs som mest"

TV Benzema räddade Real Madrid Dyker upp när han behövs som mest
Karim Benzema såg ut att bli blåst på hjälterollen.Men i slutminuterna slog han till - och ordnade tre Madrid-poäng.- Han dyker upp när Real som mest behöver det, sa C Mores kommentator Christopher Kviborg i sändningen.

Real Madrid såg ut att gå mot en bekväm seger borta mot Espanyol när Vinicius Junior gjorde 1-0 redan i tolfte matchminuten, efter ett läckert "Los Blancos"-anfall.

- En perfekt boll in och löpningen är lika så av Vinicius Junior, som direkt överlistar Lecomte (Benjamin, Espanyols målvakt), sa C Mores kommentator Christopher Kviborg i sändningen.

Men det här skulle bli allt annat än en bekväm resa för den reagerande La Liga-mästaren. Strax innan paus kvitterade nämligen hemmalaget genom Joselu, som förvaltade sin egen retur.

- Joselu får två möjligheter att göra mål, efter att (Thibaut) Courtois räddat första läget, konstaterade Kviborg i sändningen.

Real Madrid var skakat i andra halvlek, och inledningsvis var det Espanyol som var närmast ett ledningsmål men den här gången lyckades Courtois rädda Joselus avslut.

Kort därefter såg "Los Blancos" dock ut att ta ledningen när Karim Benzema styrde Toni Kroos avslut i mål från nära håll, men den assisterande domaren hade höjt sin flagga.

Benzema såg därmed ut att bli blåst på hjälterollen, men fransmannen skulle komma att få sista ordet. I 88:e minuten dök han upp vid bortre stolpen på ett inlägg, placerade in 1-2.

- Och då dyker han ju upp, som han brukar göra! Karim Benzema! Han har inte haft sin bästa match, men han dyker upp när Real Madrid som mest behöver det, sa Christopher Kviborg i sändningen.

På tilläggstid blev Espanyol-målvakten Benjamin Lecomte utvisad efter att ha sparkat ner en Real Madrid-spelare utanför straffområdet. Eftersom hemmalaget inte hade några byten kvar att göra fick mittbacken och lagkaptenen Leandro Cabrera ställa sig i mål - men på den efterföljande frisparken var han chanslös.

Karim Benzema sköt distinkt in 3-1-målet, och sin andra fullträff för kvällen. Segern innebär att Real Madrid står på tio poäng efter fyra omgångar i La Liga.

Startelvor:

Espanyol: Lecomte - Regano, Calero, Cabrera, Olivan - Exposito, Darder - Sanchez Saez, S. Costa, Paudo - Joselu.

Real Madrid: Courtois - Vazquez, Militão, Rüdiger, Alaba - Modric, Tchouameni, Kroos - Valcerde, benzema, Vinicius Junior.