Heta ämnen stänga

Drama när Blåvitt säkrade nytt kontrakt - Bjärsmyr sen poängräddare

Drama när Blåvitt säkrade nytt kontrakt  Bjärsmyr sen poängräddare
UPPSALA. Blåvitt spelar i allsvenskan även 2022.Det står klart efter 3-3 borta mot Sirius under söndagen.- Vi är lättade, säger Blåvitt-backen Mattias Bjärsmyr till Discovery+.

IFK Göteborg har säkrat nytt allsvenskt kontrakt på herrsidan. Det efter ett 3-3-mål av Mattias Bjärsmyr på tilläggstid i den andra halvleken borta mot Sirius under söndagen.

Matchens första halvlek var händelserik och redan innan minut sex hade båda lagen skapade varsin stor farlighet. Först blev Christian Kouakou ren i straffområdet efter ett inlägg men hans nick gick rakt på Blåvitts målvakt Giannis Anestis och därefter stod August Ahlin i Sirius-målet för en vass räddning på ett Tobias Sana-skott från nära håll.

I den 21:a minuten gjorde Hosam Aiesh 1-0 till bortalaget. När Marcus Mathisen slarvade roffade yttern åt sig bollen, tog sig in i straffområdet och dunkade in kvällens första mål.

Men Sirius kvitterade till 1-1 i den 33:e minuten. Efter en hörna hamnade bollen hos Edi Sylisufaj, som dundrade upp den i ena krysset. Fem minuter senare svarade IFK genom att ta ledningen på nytt. Aiesh vann bollen på sin högerkant, tog sig förbi en Sirius-spelare och fick till ett inspel som Oscar Vilhelmsson stötte in till 2-1 i öppet mål.

Innan paus kvitterade dock hemmalaget igen, kort efter att Tobias Sana träffat stolpen med ett farligt skott. Edi Sylisufaj lobbade bollen i stolpen och fick se mittfältaren Adam Hellborg trycka in returen till 2-2.

Efter 45 spelade minuter var nämnde Aiesh besviken, trots ett mål och en assist från hans sida.

- Jag kan snacka om laget och jag tycker att vi släppte in två för enkla mål. Det är inte okej. Gör man två mål på bortaplan ska det kunna leda till en vinst, sa Aiesh till Discovery+ i pausvilan.

I den andra halvleken tryckte Sirius på för ett tredje mål och hade mycket boll, men hemmalaget hade länge svårt att såra sitt motstånd. Först med tio minuter kvar att spela började man skapa stora målchanser.

Moustafa Zeidan nickade tätt över i den 82:a minuten och Giannis Anestis räddade ett skott i friläge från Christian Kouakou två minuter senare. Men den grekiske keepern skulle till slut få se en tredje boll slinka in bakom honom.

I den 86:e minuten tryckte Adam Hellborg in en halvvolley i ena hörnet från en position precis utanför straffområdeslinjen - och såg ut att säkra nytt allsvenskt kontrakt för Sirius.

Istället forcerade Blåvitt in ett 3-3-mål på tilläggstid. Mittbacksveteranen Mattias Bjärsmyr nickade in ett inlägg från Alexander Jallow. Ett mål som alltså innebär att IFK Göteborg även i teorin har säkrat spel i allsvenskan till nästa säsong.

- Vi är lättade. Det har varit en lång höst för oss. Vi får erkänna att vi har varit pressade. Därför är jag kanske inte superglad efter den här poängen, utan mer lättad, säger Blåvitt-backen Mattias Bjärsmyr till Discovery+.

Sirius har sex poäng ner till Degerfors på kvalplatsen och lär också hänga kvar.

- Det är tungt. Det är två tappade poäng. Jag förstår inte hur vi släpper in tre mål i den här matchen, men det är en bra genomförd match i stort sett. Tre mål förstår jag inte hur vi släpper in, säger Adam Hellborg till Discovery+.

Hellborg är samtidigt lite chockad över att han gjorde två mål i matchen.