Heta ämnen stänga

Mohammed Kudus historisk målskytt för Ghana i 3-2-segern

Mohammed Kudus historisk målskytt för Ghana i 32segern
Förutsättningarna inför den andra gruppspelsmatchen var enkla: Förlust mot Sydkorea och Ghanas möjlighet att nå åttondelsfinal var borta. Men Ghana tog chansen – och matchhjälten Mohammed Kudus blev historisk målskytt i 3-2-segern.

Efter 3-2-förlusten mot Portugal i VM-premiären var Ghana pressat – men höll för trycket mot Sydkorea.

Ghana tog ledningen efter knappa halvtimmen. Efter en lurig frispark från Jordan Ayew hamnade bollen till slut hos Southampton-backen Mohammed Salisu som satte 1-0.

Tio minuter senare nickade Ajax Mohammed Kudus in 2-0 efter ett nytt inlägg från Ayew.

Kudus historisk målskytt för Ghana

Men plötsligt var Ghanas trygga ledning borta.

Sydkorea, som inte hade ett enda skott på mål under första halvlek, kom tillbaka med besked i andra. Och det tack vare Cho Gue-Sung. 24-åringen slog till med två mål inom loppet av tre minuter – båda med pannan.

Men det dröjde inte länge innan även Kudus blev tvåmålskytt när han sköt segern till Ghana. 22-årige Kudus är nu förste ghanan någonsin att göra två mål i en och samma VM-match.

För Sydkorea innebär förlusten att de står kvar på en poäng efter två matcher. De har dock fortfarande chans att nå åttondelsfinal men är beronde av att andra resultat i gruppen ska gå deras väg.