Heta ämnen stänga

Chockat Argentina straffade Nederländerna

Argentina såg ut att ha säkrat segern mot Nederländerna redan under ordinarie tid men 2-0 blev 2-2. Efter ett episkt drama kunde man vinna VM-kvartsfinalen efter straffar.

Det var Lautaro Martinez som avgjorde för Argentina när han distinkt drog in sin straff för 6-5 (4-3 i straffläggningen. Argentinas målvakt Emiliano Martínez grundlade segern när han räddade de två första straffarna.

– Ska man se en match i sitt liv är det den här, säger fotbollskrönikören Therese Strömberg.

På tilläggstiden av förlängningen drog Enzo Fernández stenhårt i den vänstra stolpen. Så nära var Argentina att vinna före straffarna. Han hade den första chansen att avgöra straffarna åt Argentina men drog den utanför.

På en halv minuts tilläggstid av tilläggstiden på tio minuter under ordinarie tid kvitterade Nederländerna i detta osannolika drama.

Klockan tickade och tickade när Teun Koopmeiners slog en frispark. I stället för att gå på kraft spelade han in den i den nederländska tremannamur som stod bredvid den argentinska. Wout Weghorst tog emot den och svängde runt och gjorde osannolika 2-2, hans andra.